Compania World Trade Center (WTC) Bucuresti isi propune sa achite in acest an Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) 3 milioane de euro in contul datoriei cu o valoare totala de 74,6 milioane de dolari, sustinand ca are posibilitatile financiare de rambursare esalonata a intregii sume.

"Achitand in medie aproximativ 5 milioane de euro pe an, WTC isi va achita integral obligatia fata de AVAS in maximum 13 ani.

Aceasta posibila recuperare a creantei in proportie de 100% elimina complet posibilitatea executarii silite a societatii prin vanzarea unor active sau a creantei, metode care, de altfel, ar conduce la un grad de recuperare mult inferior", a declarat Mircea Ursache, directorul general al companiei. Potrivit lui Ursache, WTC a inregistrat anul trecut o rata a profitului de 34%, cu venituri de 1.592 miliarde de lei (39,2 milioane de euro), din care 1.245 miliarde de lei (30,7 milioane de euro) din activitatea de exploatare.

DATORII.

"Ca urmare a unor tranzactii avantajoase pentru WTC, debitele catre bancile romanesti creditoare si catre Camera de Comert si Industrie a Romaniei au fost sterse integral. Este posibil in continuare ca soldul creantei catre Primaria Capitalei, scadent in 2015, sa faca obiectul unei conversii in actiuni, in etape succesive", a afirmat presedintele Consiliului de Administratie si directorul general al WTC.

La inceputul anului, creanta detinuta de AVAS la WTC a fost redusa, prin darea in plata a Satului Francez catre Consiliul General al Municipiului Bucuresti, de la 89,9 milioane de dolari la 74,6 milioane de dolari.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.