Deutsche Bank AG, Fortis NV si Unicredito Italiano SpA se afla printre bancile care liciteaza pentru achizitionarea Bancii Comerciale Romane (BCR), ce urmeaza a fi curand privatizata, relateaza cotidianul de limba germana Die Welt, care il citeaza pe ministrul de Externe roman, Mihai-Razvan Ungureanu.

Ungureanu le-a declarat jurnalistilor Die Welt ca Deutsche Bank are sanse mari sa castige, daca Fortis, consortiul belgiano-olandez, nu ridica miza.

Presedintele Bank Austria Creditanstalt (BA-CA), divizie a HVB Group, a anuntat ca este de asemenea interesat de licitatia BCR.

Cu toate acestea, in contextul in care Unicredito are in vedere preluarea HVB, sunt sanse mici ca BA-CA sa vina cu o oferta proprie.

Guvernul roman a decis privatizarea BCR - banca cu un portofoliu de 5 milioane de clienti si o cota de piata de 30% - pana la sfarsitul acestui an sau cel tarziu in primul trimestru al lui 2006.

BCR este estimata la o valoare de un miliard de euro.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.