Ieri, la Banca Nationala a Romaniei s-a desfasurat o reuniune de lucru, avand ca obiectiv analiza activitatilor intreprinse pana in prezent pentru punerea in aplicare a Legii denominarii monedei nationale, a informat Biroul de presa al bancii centrale. Au fost prezentate rapoarte ale departamentelor din BNR care raspund direct de tiparirea bancnotelor si baterea monedelor, de reglementarea operatiunilor bancare, de implementarea sistemului electronic de plati si de campania de informare a publicului.

La reuniune au fost prezenti presedintii comisiilor de buget, finante si banci din Senat si Camera Deputatilor, Varujan Vosganian si Mihai Tanasescu. De asemenea, au participat reprezentanti ai conducerilor Ministerului Finantelor Publice si Ministerului Administratiei si Internelor, ai Consiliului de Administratie al Asociatiei Romane a Bancilor si ai marilor lanturi de magazine. In cadrul reuniunii, a fost evidentiat faptul ca atat prevederile Legii denominarii, cat si programele si termenele stabilite de Consiliul de Administratie al BNR sunt riguros respectate.

Rezultat la care a contribuit si colaborarea buna a Bancii Nationale cu institutiile statului implicate in procesul trecerii la leul nou, indeosebi cu Ministerul Finantelor Publice si cu Ministerul Administratiei si Internelor, cu Asociatia Romana a Bancilor si cu mass-media. In acelasi timp, s-a bucurat de apreciere optiunea Bancii Nationale pentru o campanie "linistita", care sa nu agreseze publicul si sa contribuie la inlaturarea oricaror temeri legate de denominarea monedei nationale, se mai arata in comunicatul biroului de presa al BNR.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.