Active apartinand unui numar de aproape 100 de societati vor constitui "Fondul Proprietatea". La acesta vor primi actiuni cetatenii ale caror locuinte au fost confiscate abuziv in perioada comunista si care nu mai pot fi despagubiti in natura. Guvernul a aprobat, in sedinta de ieri, proiectul de lege care reglementeaza proprietatea. Acesta cuprinde lista societatilor participante la Fond provenind din domeniile energetic, transporturi, comunicatii, petrolier si financiar-bancar. Participante la Fond vor fi si creantele statului roman asupra unor tari africane si asiatice. Electrica, Romgaz, CFR S.A., Metrorex, Tarom, administratiile porturilor maritime si fluviale sunt cateva dintre societatile participante la Fond.

De asemenea, si AVAS va transfera active apartinand la 54 de companii, printre care se afla studiourile Media Pro, Laromet, Asirom, BCR, World Trade Center etc. Ministerul Finantelor Publice va transmite catre "Fondul Proprietatea" active apartinand Loteriei Romane, Imprimeriei Nationale, CEC etc. Guvernul propune si transferarea, in proportie de suta la suta, a creantelor detinute la combinatul Krivoi Rog din Ucraina, precum si asupra unor state din Africa si Asia, printre care: Libia, Sudan, Siria, Mozambic, Congo, Nigeria, Coreea de Nord si Mongolia. Fara a da o cifra exacta, oficialii guvernamentali spera ca sumele ce vor intra in acest Fond sa se ridice la nivelul catorva miliarde de dolari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.