Statul va vinde o cota de 61% din actiunile societatii Electrica Muntenia Sud, au declarat surse din Ministerul Economiei si Comertului. In zilele urmatoare va fi stabilit si numarul de participatii care vor fi vandute direct sau in urma unei majorari de capital.

Principala varianta analizata in procesul de privatizare - propusa de consultantul PricewaterhouseCoopers - este vanzarea directa a unui pachet de 40% din actiunile societatii, urmand ca participatia investitorului sa creasca la 61% in urma unei majorari de capital. A doua varianta este vanzarea directa a 51% din actiuni si cresterea participatiei investitorului pana la 61% in urma majorarii de capital.

Potrivit surselor citate, investitorul va putea decide, ulterior, sa ofere Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si International Finance Corporation (IFC), divizia de investitii in sectorul privat al Bancii Mondiale, dreptul de a achizitiona fiecare cate un pachet de actiuni de pana la 5% din capitalul social majorat.

Potrivit reprezentantilor Electrica, anuntul de privatizare a acestei societati va fi publicat pana la 1 iunie 2005, iar termenul de depunere a ofertelor ferme de catre investitorii preselectati este 20 noiembrie 2005. Finalizarea tranzactiei de privatizare pentru Muntenia Sud ar putea avea loc pana la sfirsitul anului 2006.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.