Reprezentantii concernului EADS au analizat si au acceptat, in cele din urma, propunerile Guvernului roman de modificare a contractului privind securizarea frontierei de stat, a anuntat ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, vor fi eliminate acele prevederi care se suprapun cu masurile incluse in programele Phare. "Vom rediscuta contractul si o sa stim exact ce lucram in baza programelor Phare si ce trebuie completat. Contractul cu EADS va fi complementar programelor Phare, urmand ca toate suprapunerile sa fie eliminate", a precizat Blaga.

In urma modificarii contractului, autoritatile romane nu vor mai plati 650 milioane euro cat a fost prevazut initial, ci 490 milioane euro. La aceasta se adauga si fondurile de 260 milioane euro pe care Romania le va primi, astfel, din partea Comisiei Europene, incepand cu 1 ianuarie 2007 prin programul Phare. Termenii contractului incheiat anul trecut in august de fostul Executiv cu EADS vor fi renegociati pentru evitarea suprapunerilor cu programele Phare privind securizarea frontierelor si achitarea pretului corect pentru acest proiect.

Negocierile pentru revizuirea contractului vor fi finalizate in aproximativ o luna. Ministrul administratiei si internelor intentioneaza sa verifice si modul in care contractul, incheiat in vara anului trecut, a fost derulat pana in prezent din punct de vedere financiar.

Contractul cu EADS prevede furnizarea de echipamente si sisteme de supraveghere si de securizare a frontierei de stat. Valoarea contractului este de 650 milioane euro, cu optiune de subcontractare de inca 350 milioane euro.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.