Prima rectificare a bugetului din acest an va fi operata in luna iunie, dupa o discutie pe aceasta tema care va avea loc, saptamana viitoare, in sedinta Consiliului National al Coalitiei (CNC) la care va fi invitat si ministrul Finantelor Publice, a anuntat liderul interimar al PD, Emil Boc. Ministrul Finantelor Publice, Ionut Popescu, a anuntat, recent, ca finalizarea rectificarii bugetare a fost amanata din cauza inundatiilor, care au determinat aparitia unor cheltuieli suplimentare si refacerea calculelor, fara a da un termen acestei operatiuni.

El a precizat ca spera ca rectificarea bugetara sa fie finalizata pana la sfarsitul acestei luni sau cel mai tarziu la inceputul lunii urmatoare. Ministrul Finantelor a mentionat ca cel mai probabil rectificarea va fi fundamentata la cursul mediu prognozat pentru acest an, de 37.500 de lei pentru un euro, pornind de la o tinta de deficit bugetar pentru 2005 de 0,7% din PIB. Bugetul pe 2005 aprobat in toamna anului trecut a luat in calcul un curs mediu de 42.550 de lei/euro.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.