Dupa ce a fost lasata timp de un deceniu si jumatate sa se prabuseasca, generand dificultati in aprovizionarea cu materii prime ieftine a industriei textile, industria usoara va primi anul viitor primele sume pentru dezvoltare. Conform Ministerului Economiei si Comertului (MEC), alocarea anul viitor a aproximativ 0,2% din PIB pentru dezvoltarea acestui sector ar putea reduce o parte din decalajul considerabil care exista fata de industria confectiilor.
Potrivit datelor centralizate de Ministerul Economiei, industria usoara asigura 25% din exporturile tarii si locuri de munca pentru 400.000 de salariati. Integrarea Romaniei in Uniunea Europeana si liberalizarea pietei vor aduce pentru industria de profil autohtona o problema suplimentara, concurenta produselor foarte ieftine din zonele asiatice. Ca urmare, MEC crede ca agentii economici romani trebuie sa-si extinda pietele si dincolo de cea a Uniunii Europene si sa gaseasca forme de inlocuire a muncii in lohn.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.