Ministrul finantelor, Ionut Popescu, a solicitat presedintelui BERD, Jean Lemierre, la intalnirea anuala de la Belgrad, ca Romania sa fie reprezentata in conducerea institutiei internationale, la nivel de vicepresedinte, se arata intr-un comunicat al MFP. Statutul Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) nu prevede un numar exact de vicepresedinti. Nominalizarile sunt facute la propunerea presedintelui, iar numirile se valideaza prin votul Boardului directorilor BERD.

Din actuala conducere administrativa a BERD fac parte un prim-vicepresedinte, trei vicepresedinti si un vicepresedinte adjunct. Reamintim ca, la inceputul acestui an, actualul presedinte PSD, Mircea Geoana, a primit de la BERD o oferta de a ocupa un post de vicepresedinte. BERD este al treilea mare investitor in Romania, cu 2,6 miliarde euro investiti in 89 de proiecte.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.