O livada de peste 500 de meri apartinand Statiunii de Cercetare Baneasa a fost nimicita vineri noapte.

Desi livada se afla la 200 de metri in spatele unui cunoscut supermarket din Bucuresti si are mai multi paznici, nimeni nu a auzit zgomotul drujbelor.

Peste 500 de pomi fructiferi din Statiunea de Cercetare Pomicola Baneasa au fost taiati ilegal in noaptea de joi spre vineri. Mai multe persoane neidentificate au patruns prin efractie pe terenul statiunii si au distrus plantatia de meri.

Cei aproape 20 de paznici angajati ai Statiunii de Cercetare Pomicola Baneasa nu reusesc sa faca fata atacurilor nocturne ale celor care vin sa taie pomi. "Azi dimineata nu am descoperit nimic distrus, nici portile, nici gardul. Paznicii spun ca nu au vazut nimic. Nu avem camere de supraveghere pentru ca in livada nu exista curent electric si nici nu ne permitem sa cumparam asemenea echipamente", a declarat doctor inginer Adela Barbulescu, managerul unitatii. Politia, chemata la fata locului, a precizat doar ca persoane necunoscute au taiat pomii pe care apoi i-au lasat in curtea instututiei.

Conducerea statiunii a afirmat ca de la inceputul acestui an s-au petrecut sase incidente asemanatoare, iar vinovatii nu au fost pedepsiti. In toate cazurile, s-a actionat noaptea si Politia nu a reusit sa faca nimic, dupa cum afirma angajatii statiunii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.