Datele a zeci de mii de clienti ai bancii regionale gemane Landesbank Berlin (LBB) au fost puse din greseala in circulatie, dupa mai multe scandalauri privitoare la traficul de informatii confidentiale, a anuntat sambata cotidianul Frankfurter Rundschau, citat de NewsIn

Ziarul sustine ca a primit de la un anonim un pachet de fise continand zeci de mii de date ale unor clienti, cum ar fi numele, prenumele, adresa, numarul cartii de credit, numarul de cont, extrasul de cont si, uneori, chiar codul de acces la cont.

Informatiile, care dateaza din august 2008, se refera la clienti din toate regiunile Germaniei si acopera toate felurile de plati, chiar si pe cele efectuate in strainatate.

Guvernul german a adoptat miercuri un proiect de lege pentru a consolida protectia datelor personale, in contextul in care Germania se confrunta cu o serie de scandaluri privind traficul de informatii confidentiale.

Saptamana trecuta, revista Wirtschaftswoche scria ca toate coordonatele bancare a 21 de milioane de germani sunt de vanzare pe piata neagra in schimbul sumei de 12 milioane de euro.

In luna octombrie, operatorul de telecomunicatii Deutsche Telekom a recunoscut ca datele a 17 milioane de clienti au fost furate, in timp ce informatii despre 30 de milioane de persoane au putut fi consultate pe Internet timp de doua zile, din cauza unei greseli a companiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.