Pe piata bursiera s-au tranzactionat ieri volume mari de actiuni, in special titluri ale SIF-urilor, insa sedinta a fost dominata de vanzatori. In aceste conditii, indicii BET si BET-C au suferit mici variatii negative, in medie cu 0,7%, in timp ce BET-FI a scazut cu aproape 5,9%. Desi s-a mentinut pe primul loc, cu 10 milioane de actiuni transferate si un rulaj de 146, 3 miliarde de lei, pretul titlurilor SIF 1 Banat-Crisana a fost mai mic cu 8,1% decat cel din ziua precedenta, ajungand la 13.500 lei/ actiune.

Scaderi semnificative de curs au inregistrat si actiunile SIF 4 Muntenia, de 6,2%, 8.950 lei/actiune, precum si titlurile SIF 3 Transilvania, care au inchis sedinta la un pret cu 5,7% mai mic, 13.200 lei/actiune. Nici SIF 5 Oltenia n-a facut fata tendintei, astfel ca actiunile au pierdut 5,1%, pana la nivelul de 12.900 lei. "SIF-urile au scazut mai mult, deoarece investitorii s-au gandit sa-si marcheze profiturile, mai ales ca prevederea legislativa privind modificarea pragului maxim de detinere din capitalul social este posibil sa mai intarzie", declara Marcel Murgoci, broker la societatea de brokeraj Estinvest. El spune ca "a fost o actiune speculativa, investitorii neavand de gand sa tina actiunile prea mult timp".

In sectorul petrolier, scaderea a fost mai mica. Titlurile Rompetrol Rafinare (RRC) au pierdut 100 de lei, inchizand la 905 lei/actiune, fiind tranzactionat un volum de 8,7 milioane de actiuni, cu o valoare totala de 8 miliarde de lei.

Actiunile Petrom (SNP) au ramas la nivelul din sedinta precedenta, de 3.540 lei/actiune. "Petrom a stagnat, investitorii asteptand deciziile AGA ce va avea loc", explica brokerul de la Estinvest. Si in cazul Bancii Transilvania (TLV), tendinta de scadere a pietei nu s-a facut simtita, titlurile avand acelasi pret cu cel din sedinta anterioara, de 7.650 lei/actiune.

In schimb, actiunile Bancii Carpatica au recuperat ceva din scaderea suferita saptamana trecuta, mai exact 2%, fiind de 4.950 lei/actiune. Valoarea totala a tranzactiilor a fost de peste 310 miliarde de lei.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.