Comisia de Utilitati Publice a Consiliului General Bucuresti lucreaza la un proiect de restructurare si privatizare a RADET, prin parteneriat public-privat, care va fi realizat potrivit prevederilor europene in domeniu, a declarat, miercuri, Radu Dumitrescu, consilier in cadrul Comisiei. Dumitrescu nu a oferit detalii.

La sfarsitul anului trecut, Consiliul General a aprobat un program de restructurare si redresare financiara a regiei bucurestene de termoficare, care prevedea reducerea personalului cu 25%, de la un total de circa 6.500 de persoane.

Planul includea si prevederi pentru organizarea activitatilor regiei de termoficare in subunitati cu buget propriu, care urmau sa fie transformate ulterior in societati comerciale cu perspective de privatizare.

Aplicarea proiectului a fost amanata, iar surse din cadrul municipalitatii estimeaza ca ar putea incepe in perioada urmatoare.

Potrivit lui Dumitrescu, costurile locuitorilor din Bucuresti cu energia termica includ, in proportie de 25%, pierderile inregistrate de RADET.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.