Lumea se va confrunta cu scaderi ale ofertei de petrol mai devreme decat fusese anticipat, in contextul in care producatorii reduc investitiile din cauza crizei financiare, a spus miercuri Aleksei Miller, presedintele celei mai mari companii de gaze naturale din lume, Gazprom, scrie Reuters, citat de NewsIn.

Oficialul a promis ca Gazprom va acoperi cererea de gaze naturale in 2009 si a adaugat ca gigantul rus ar putea deveni partener cu grupul german BASF, in dezvoltarea unor proiecte de rafinare de gaze naturale in estul Siberiei.

Declaratiile au fost facute dupa inaugurarea proiectului de la Acimgaz, la sud de Cercul Arctic, unde Gazprom si divizia Wintershall a BASF intentioneaza sa produca 1 miliard de metri cubi de gaze naturale in 2009.

"Avem planuri ample privind rafinarea gazelor naturale si referitoare la proiecte petrochimice in estul Siberiei", a spus Miller. "Aceasta va deveni directia principala a cooperarii noastre", a precizat seful Gazprom.

Rusia detine cele mai mari rezerve de gaze naturale din lume si este al doilea exportator de petrol, dupa Arabia Saudita. Productia de petrol, cu toate acestea, stagneaza dupa zece ani de crestere, in contextul in care firmele se confrunta cu costuri mari in dezvoltarea unor zacaminte situate la distante geografice mari, unde este greu de ajuns.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.