Hristo Kovaski, un magnat bulgar al energiei a fost arestat ieri pentru presupusa frauda fiscala la scara mare si eliberat la plata unei cautiuni record de 150.000 euro, a anuntat Parchetul din Sofia, conform NewsIn.

"El este acuzat de infractiuni fiscale la scara mare", a declarat sursa, citata intr-un comunicat AFP.

Hristo Kovaski, in varsta de 46 de ani, este proprietar al unor mine de carbune, al unor centrale electrice, al unei banci, al unei companii de asigurari si al unui lant de magazine alimentare. Acesta a intrat recent in politica, formand partidul de centru Miscarea pentru viitor.

Magnatul a declarat ca este nevinovat si a spus ca este victima unei tentative a justitiei bulgare de a-si crea o imagine pozitiva in fata Comisiei Europene, care o acuza frecvent de ineficienta.

Parchetul vrea sa "arate Bruxelles-ului ca este capabil sa deschida o ancheta asupra unui om de afaceri important si sa ceara o cautiune mare", a declarat el la postul de radio national, dupa ce a fost eliberat. "Cu cat ne vom putea explica mai repede in fata tribunalului, cu atat mai rapid vom putea dovedi ca aceste acuzatii sunt nefondate", a subliniat el.

Cautiunea de 300.000 de leva (150.000 de euro) este cea mai mare impusa de justitia bulgara a cerut-o pana acum, egala cu cea ceruta pentru sarbul Sreten Josici, baron al drogurilor si presupus criminal, cautat de Interpol, potrivit postului national de radio


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.