Liderii sindicali de la Uzina Dacia sunt de parere ca sistarea productiei ii va afecta grav pe angajati, mai ales pe aceia care au credite bancare, si ca spera ca masurile ce vor fi luate de administratie in viitor sa nu includa si disponibilizari, transmite corespondentul NewsIn.

Liderul Sindicatului Automobile Daca (SAD), Nicolae Pavelescu, a declarat, marti dimineata, extrem de ingrijorat de ceea ce se petrece si a apreciat ca situatia este dramatica. "Sunt trei motive mari pentru care s-a ajuns in aceasta situatie. Masinile second hand aduse in Romania ne-au bagat 17 zile in somaj. Apoi, programul Renault ne-a adus in aceasta situatie si, nu in ultimul rand, scaderea dramatica a vanzarilor in tara a facut ca uzina sa se inchida pentru aceasta perioada. Situatia este dramatica, pentru ca angajatii de la Dacia isi socotisera veniturile pentru perioada respectiva suplimentate prin lucru in doua sambete. Acum, nu numai ca nu vor mai lucra in acele zile, dar vor primi si un salariu mai mic cu 15% pentru perioada cand nu se va lucra deloc in uzina. In aceste conditii le va fi foarte greu sa plateasca toate creditele si datoriile pe care le au", a declarat Nicolae Pavelescu.

Viceliderul SAD Ion Iordache este de parere ca situatia este din ce in ce mai ingrijoratoare, dar spune ca, momentan, nu se pune problema ca o parte din angajatii de la Dacia sa fie disponibilizati. "Situatia este din ce in ce mai ingrijoratoare. Nimeni nu stie momentan ce se poate intampla dupa 7 decembrie. Oricum, atat noi, cei din sindicat, cat si cei din administratie, vrem sa mentinem situatia stabila pana la finalul crizei. Angajatii de la Dacia sunt ingrijorati, dar incercam permanent sa le ridicam moralul si sa-i sprijinim pe cat putem. Momentan situatia nu este dramatica, pentru ca se va plati 85% din salariu. Grav va fi atunci cand se va trece la disponibilizari, dar pentru moment nu se poate discuta despre asa ceva",a declarat viceliderul SAD Ion Iordache.

Muncitorii de la uzina Dacia declarau, in urma cu doar cateva zile, ca nu se tem pentru locurile de munca.

Dacia a anuntat ca intrerupe activitatea in perioada 20 noiembrie - 7 decembrie din cauza scaderii brutale a pietelor auto, iar salariatii vor fi remunerati cu 85% din salariul total brut, dupa ce, initial, Uzina anuntase ca va inceta productia doar pentru sase zile: 30 si 31 octombrie, 13, 14, 20 si 21 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.