Tinerii liceeni sau studenti au de acum incolo posibilitatea de a-si realiza visul: infiintarea unui firme sau consolidarea acesteia prin programul de mentorat Tineri Antreprenori.

Programul de mentorat pentru elevi si studenti, este organizat de Junior Chamber International Bucuresti, filiala locala a unei importante organizatii mondiale de tineri antreprenori si tineri manager. Tineri antreprenori este la prima editie, si va incepe in luna noiembrie 2008.

Proiectul se adreseaza tinerilor, absolventi de liceu sau de facultate, cu varste intre 18 si 35 de ani, ce au in plan infiintarea unei firme in maximum 6 luni de la participarea la program sau care au infiintat o firma cu maximum 6 luni de activitate pana la data inceperii programului.

Fiecare participant va avea un mentor personal cu care va petrece doua saptamani la biroul acestuia din urma. Mentorii sunt tineri antreprenori care au infiintat in ultimii ani start-upuri de succes in diverse domenii.

Misiunea proiectului este de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului in randul tinerilor din Romania si de a-i sprijini pe acestia in initiativele lor, prin transfer de know-how, prin mentorat si prin training. In urma acestui proiect se va crea o retea de tineri antreprenori ce vor putea continua relatia de colaborare initiata in timpul proiectului.

Participarea la program este gratuita si este sustinuta de munca mai multor voluntari din organizatiile partenere. Inscrierile se fac pe blogul proiectului (aici).

Initiatorul proiectului este Junior Chamber International Bucuresti, parte a Junior Chamber International (JCI). JCI are o vechime de 64 de ani, iar membrii sai (peste 200.000 de membrii activi in 115 tari) sunt profesionisti si antreprenori cu varste cuprinse intre 18-40 ani.

JCI Romania exista din 2003 si a realizat pana in prezent proiecte cum ar fi: Best Business Plan si Creative Young Entrepreneur. Organizatia are filiale locale in Bucuresti, Timisoara, Brasov, Constanta, Iasi, Cluj si Lugoj, urmand sa lanseze in curand o noua filiala la Sibiu.

Coorganizatorii proiectului sunt: Advice Students, ASER, Leaders Romania, VIP Romania


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.