Printre cele sapte companii selectate de Ministerul Economiei si Comertului (MEC) pentru construirea Unitatii 3 de la Cernavoda am aflat, cu stupoare, ca se afla si Grupul Tender, patronat de omul de casa al PSD, Ovidiu Tender. Cum nu se putea mai bine pentru interesele timisoreanului, construirea acestei unitati a centralei nuclear-electrice se va face printr-un parteneriat public-privat. MEC a selectat sapte oferte, firmele desemnate sa participe la etapa urmatoare fiind LNM Holding, Enel si Ansaldo - Italia, AECL - Canada, Hidro Nuclear & Power - Coreea de Sud, Grupul Tender - Romania si AEFM. Reprezentantii MEC sustin ca ofertele au fost selectate "in functie de angajamentul companiilor de a participa, cu capital, la infiintarea unei societati comerciale, alaturi de Nuclearelectrica, care va detine Unitatea 3 de la Cernavoda".

Printre ofertantii respinsi de guvern se numara colosi mondiali precum General Electric (SUA) si Hitachi-Itochu (Japonia). Pentru continuarea lucrarilor la cel de-al treilea reactor sunt necesare fonduri de 748 milioane de euro. Firmele lui Tender, printre care Carom Onesti, datoreaza insa statului zeci de milioane de dolari.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.