Denominarea leului este o oportunitate extraordinara pentru piata cardurilor, date fiind "dificultatile practice pentru platile in numerar" in perioada celor 18 luni in care vor circula atat monedele si bancnotele vechi, cat si cele noi. Declaratia apartine lui Catalin Cretu, seful biroului regional VISA din Bucuresti, inaugurat ieri, care se va ocupa de operatiunile din Romania si Bulgaria. " Bancile din Romania si Bulgaria trebuie sa fie pregatite cu solutii inovatoare, pentru a face fata concurentei din UE", a avertizat directorul general VISA International CEMEA, Tony Brogna.

La zece ani de la aparitia VISA in Romania, numarul cardurilor a atins 2,8 milioane, iar valorea tranzactiilor, 2,8 miliarde dolari. In prezent, exista cate un card VISA pentru fiecare 8 romani, fata de 4 la unguri si polonezi sau cate unul la doi estonieni.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.