Premierul demisionar israelian Ehud Olmert a transmis marti un omagiu emotionant presedintelui american George W. Bush, afirmand ca "numele acestuia va ramane gravat cu litere de aur timp de multi ani in inima Israelului", relateaza .
"Nu e nevoie sa spun mai mult despre ce am obtinut de la Guvernul Bush", a declarat Olmert in editia online a cotidianului Yedioth Aharonoth.

"Nu ne putem intelege asupra mai multor subiecte. Cele 30 de miliarde de dolari pe care i-am primit pe o perioada de 10 ani (ca ajutor pentru aparare - n.red.) nu reprezinta decat varful icebergului"
, a declarat seful Guvernului israelian.

"Dar nu avem nicio indoiala ca ceea ce am primit de la Guvernul Bush va face ca numele sau sa ramana gravat cu litere de aur timp de multi ani in inima Israelului", a adaugat Olmert.

George W. Bush, care a vizitat de doua ori Israelul in timpul administratiei sale, isi va incheia cel de-al doilea mandat la Casa Alba la 20 ianuarie 2009. Succesorul sau va fi cunoscut la sfarsitul alegerilor prezidentiale de marti, in care se confrunta democratul Barack Obama si republicanul John McCain.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.