Concernul german Continental AG ar putea recurge la reducerea personalului extern, amanarea unor programe de investitii sau reducerea conturilor de ore suplimentare, a declarat coordonatorul relatii cu presa din Romania in cadrul Continental AG, Ildiko Kovacs.

"Avand in vedere situatia generala in industrie, s-au initiat programe aditionale de reducere a costurilor si analizam la nivel de concern modul in care putem creste eficienta activitatilor noastre. Este posibil ca, de exemplu, sa fie prelungita inchiderea fabricilor de sarbatori, sa fie reduse conturile de ore suplimentare si sa fie redus personalul extern, de la un numar de 10.000 la nivel de concern, cu aproximativ 50%. Aditional, investitiile care nu sunt urgente vor fi amanate", a spus Ildiko Kovacs.

Totodata, aceasta a declarat ca nu poate preciza in prezent in ce masura sau daca vor fi afectate fabricile din Romania si nu se poate pronunta in privinta planurilor de investitii din tara noastra, dupa cum relateaza NewsIn.

"In anul 2007 Continental a investit aproximativ 50 de milioane de euro in unitatile de productie din Romania. In prezent se analizeaza proiectele de investitii la nivelul intregului concern si vor fi ajustate acolo unde este necesar. Nu se poate preciza in prezent in ce masura vor fi afectate planurile de investitii pentru Romania", a spus Ildiko Kovacs.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.