Agentia Nationala de Consultanta Agricola si agentia SAPARD impreuna cu Institutul International de Helicicultura din Cherasco, Piemont-Italia au organizat o conferinta internationala din care a reiesit ca una din afacerile viitorului este cresterea melcilor.

In cadrul primei conferinte de acest gen din Romania, specialistii au prezentat tehnologia cresterii melcilor.

Cei care vor sa-si infiinteze ferme de crestere a melcilor au deja un cumparator prin intermediul Institutului International de Helicicultura din Cherasco care este dispus sa preia toata productia, prin firma "La Casa della Lumaca", in conditiile in care se respecta intocmai tehnologia impusa de institut.

Agentia Nationala de Consultanta Agricola sprijina viitorii crescatori de melci sa acceseze fonduri prin Programul SAPARD si sa urmeze cursuri de instruire pentru a putea fi autorizati sa desfasoare o astfel de activitate.

Institutul International de Helicicultura din Cherasco are drept scop crearea unui punct de informare pentru helicicultori.

In ceea ce priveste preturile de achizitionare a celor mai cautate doua specii de melci, in prezent, Helix pomatia se achizitioneaza cu 0,70-0,80 euro/kg si se vinde pe piata franceza cu 1,2 euro/kg, iar Helix aspersa, proveniti din Cipru se vand cu 4,3 euro/kg.

Italia ocupa locul 4 in lume, dupa Franta, Spania si Grecia, in ceea ce priveste consumul de melci si este pe primul loc in ceea ce priveste productia.


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.