Numarul SIM-urilor vandute in Romania la mijlocul anului 2008 a ajuns la 25,5 milioane, in crestere cu un milion fata de primul trimestru al anului, potrivit Raportului Telecomunicatiile romanesti la finele trimestrului II 2008, publicat de NewsIn.
Potrivit documentului, Cosmote Romania a continuat sa-si mareasca baza de utilizatori, 0,4 milioane in trimestrul II 2008, ajungand la 4,643 milioane SIM-uri, in cea mai mare parte cartele preplatite. Se remarca si cresterea de 0,335 milioane realizata de Vodafone. Pentru Telemobil s-au estimat 0,5 milioane utilizatori.
Ca urmare, cota de piata a operatorului Cosmote a crescut la circa 18%, ca SIM-uri vandute, iar noul intrat RCS&RDS a ajuns la 4%. In raport se arata ca cea mai mare parte a utilizatorilor Cosmote, 83%, utilizeaza cartele preplatite, care aduc venituri mici, astfel ca venitul mediu lunar a scazut la 4,9 euro/SIM sau jumatate din media industriei si sunt volatile, iar RCS&RDS ofera serviciul in buna parte gratis.

In semestrul I 2008 s-au vandut circa 2,6 milioane SIM-uri, campionii fiind Cosmote Romania cu 1,026 milioane noi utilizatori si RCS&RDS cu circa 0,9 milioane.

Circa 72% din cele circa 2,6 milioane noi SIM-uri vandute in primul semestru, au fost vandute de Cosmote Romania, (circa 80%, fiind cartele preplatite) si RCS&RDS.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.