15 companii cu activitate in Romania sunt in Top 100, clasamentul celor care au inregistrat cele mai mari venituri din vanzari din toata Europa de Sud-Est, respectiv de 15,2 miliarde euro, se arata intr-un comunicat al Agentiei Romane pentru Investitii Straine (ARIS).
Potrivit acesteia, cea mai bine cotata firma din Romania in Top 100 este compania Petrom SA, care ocupa locul 2, inregistrand in anul 2007 venituri nete din vanzari de 3,4 miliarde euro, urmata de Rompetrol Rafinare SA pe locul 6 si Metro pe locul 10.

Alte companii care activeaza in Romania, situate pe locuri fruntase in Europa de Sud-Est, considerand veniturile nete din vanzari in anul 2007 sunt Billa, Orange, Vodafone, Distrigaz Sud, Romtelecom, Transelectrica, Alro, Oltchim.

ARIS a punctat, de asemenea, ca volumul ridicat al investitiilor straine directe atrase si consumul local au sustinut cresterea economica a Romaniei in ultimii ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.