Rafinaria RAFO Onesti este pe cale sa-si reporneasca activitatea dupa aproape o luna de pauza. Directorul rafinariei, Paul Ivascu, a confirmat faptul ca societatea a primit destul petrol pentru a reporni instalatiile, insa mai este nevoie sa fie rezolvata problema datoriilor catre furnizorii de utilitati - energie electrica si gaze.

"Este o veste pe jumatate buna" - ne-a declarat directorul Paul Ivascu. "Am deblocat impreuna cu Oil Terminal si Conpet problema aprovizionarii cu titei, astfel incat in acest moment avem petrolul in curtea rafinariei. Este vorba de o cantitate de petrol pe care am primit-o de la o firma care s-a angajat sa plateasca TVA-ul in vama".

Practic, este vorba despre o prestare de servicii, deoarece rafinaria nu a reusit sa rezolve problema platii anticipate a TVA-ului in vama. Insa banii primiti pentru prelucrarea petrolului ii va permite sa plateasca datoriile curente si pe viitor TVA-ul aferent petrolului importat. "Vestea este pe jumatate buna, pentru ca mai avem de platit la Distrigaz si la Electrica datoriile care s-au acumulat in aceasta perioada", ne-a mai declarat Ivascu. El ne-a mai precizat ca se poarta discutii cu cei doi furnizori de utilitati pentru a se ajunge la un compromis care sa permita RAFO sa plateasca esalonat datoriile.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.