Fondul Monetar International (FMI) prevede o incetinire accentuata a cresterii economice a Romaniei in 2009, la 4-5%, de la nivelul record de 8-9% estimat pentru 2008, a declarat reprezentantul Fondului pentru Romania si Bulgaria, Juan Fernandez-Ansola.
"Estimarile noastre cu privire la cresterea economica din 2009 se ridica la 4-5%, dar, chiar si aceasta rata ar putea fi prea optimista, in functie de ceea ce se va intampla in Europa si in Statele Unite", a declarat Fernandez-Ansola.

Dupa ce isi revizuise in iunie estimarile de crestere economica in 2008 la 6%, FMI a comentat ca nivelul anticipat a fost "prea conservator", pentru ca subestima "amploarea cererii", scrie NewsIn.

"Estimam ca produsul intern brut (PIB) din 2008 va spori cu 8-9%, dar, intr-un fel, acest nivel tine deja de trecut", a atras atentia reprezentantul FMI pentru Romania si Bulgaria.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.