Companiile care investesc in activitati de cercetare-dezvoltare vor beneficia de deduceri la calculul impozitului pe profit, iar ajutorul de stat va fi majorat de patru ori in 2009, comparativ cu acest an, masurile urmarind stimularea investitiilor, a anuntat premierul Tariceanu

Una dintre masurile luate de Executiv pentru stimularea investitiilor este diminuarea bazei impozabile pentru calculul impozitului pe profit, prin acordarea unei deduceri suplimentare pentru activitatile de cercetare-dezvoltare, in proportie de 20%, a cheltuielilor eligibile pentru aceste activitati.

Premierul a precizat ca "avandu-se in vedere climatul la nivelul economiei mondiale", Guvernul a decis totodata introducerea altor doua masuri suplimentare pentru stimularea investitiilor, ce se vor incadra in ajutorul de stat care va depasi 900 milioane lei.

Cuantumul ajutorului de stat in 2009 este de patru ori mai mare comparativ cu anul anterior.

Astfel, o treime din acest ajutor de stat va fi destinat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) si va consta in subventionarea dobanzilor, astfel incat sa se incadreze in chema ajutorului de minimis, de 200.000 de euro.

Doua treimi din acest ajutor va fi directionat spre proiectele de investitii, astfel incat sa fie stimulate investitiile si sa se atraga investitii suplimentare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.