Atat costa 3 nopti petrecute in palatul mexican Marquis Los Cabos.La acest pret, locatia californiana ofera topul luxului.

Un apartament prezidential de 240 mp, un majordom 24 de ore din 24, un iaht privat, un zbor cu avionul deasupra balenelor din Pacific, caviar Beluga la discretie... Si, ca bonus, cursuri de golf in particular cu fosta glorie Jack Nicklous si un concert privat cu un star rock, de ales intre Sting, Elton John, Carlos Santana si Beyonce.Pare nebunesc, dar va asigur ca nu e deloc asa. In 2003, acest gen de pretentii a generat 91 de miliarde de dolari. Clientela este limitata, 20 de milioane de personae, reprezentand 3% din total, dar ea reprezinta deja 20% din cheltuielile turistice mondiale.

Lucrurile merg bine, din moment ce tot mai multi operatori traditionali editeaza astazi ccataloage VIP, precum Kuoni sau Jet Tours. Punctele lor comune: sejururi de vis si tarife astronomice. "Nu am nimic sub 5.000 euro de persoana", afirma Sophie Arbib, fondatoarea Exclusif Voiage, o alta specialista in lux. Iar acesta ar fi un pret minim. Pentru a te lauda cu un iaht de 30 metri vara pe Mediterana, trebuie sa scoti din buzunar 80.000 $ pe saptamana. Vasele mai scumpe, care masoara 75 metri si au jacuzzi si pista de helicopter, se inchiriaza cu 450.000 $. Iar pentru unele dintre ele exista deja o lista de asteptare, cam de un an.

Summumul insa il reprezinta apelul la agentia Fischer Travel Enterprises. Cu sediul la New York, la etajul al 14-lea dintr-o cladire anonima, fara vitrina sau placuta la intrare, este singura din lume, pe acest sector, al carui numar de telefon este pe o lista rosie. Motiul? Agentia nu lucreaza decat pentru milionari. Pentru a accede aici, trebuie sa fi recomandat de un client mai vechi, sa platesti o taxa de intrare de 10.000 $ si sa dai anual 5.000 $ pentru a fi pastrat in fisierele agentiei. Care transforma orice vis in realitate: de la inchirierea unei insule pana la cea a unui castel la Saint-Moritz pentru a petrece noaptea dintre ani.

LA SEYCHELLES
- 190.000 E costa un sejur de o saptamana pe o insula privata din Seychelles. North Island, situata in nord-estul arhipeleagului, este considerata de catre profesionisti drept una dintre cele mai luxoase insule din lume

LA QUEEN MARY
- 24.000 E este pretul unei croaziere VIP la bordul "Queen Mary 2"

LA MARRAKECH
- 20.000 E este un week-end in palatal Char-Bagh din Marrakech. In cea mai mare parte a timpului, el este inchiriat pentru 10.000 E pe zi


Despre autor:

Banii Nostri

Sursa: Banii Nostri


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.