Angajatii din combinatul ArcelorMittal Galati, membri ai sindicatului Solidaritatea, vor ca salariile lor sa creasca cu 50% anul viitor, insa liderii sindicali apreciaza ca o majorare rezonabila ar fi de 25-30%, acordata in doua sau trei transe, transmite corespondentul NewsIn

Sindicatul Solidaritatea din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galati a organizat, luni, o consultare cu propriii membri, in vederea stabilirii revendicarilor salariale pe care Solidaritatea le va expune administratiei companiei in timpul negocierii contractului colectiv de munca al unitatii pentru anul 2009, negocieri care au debutat la inceptul acestei luni. Consultarea s-a desfasurat luni dupa-amiaza in fata portii principale a combinatului galatean, insa la adunare nu au participat mai mult de 150 de siderurgisti.

Intrebati ce crestere salariala vor in 2009, oamenii au raspuns aproape la unison ca vor majorari similare celor solicitate de colegii din sectorul bugetar: 50% sau mai mult. Liderii Solidaritatea au apreciat, insa, ca aceasta revendicare este una "nerezonabila". "Salariatii, sarmanii, considera ca un 50% le-ar mai acoperi din nevoi si din lipsuri. Sigur, 50% este nerezonabil in conditiile in care e o criza destul de importanta. In conceperea strategiei de negociere, vom incerca sa gasim solutii care sa fie rezonabile si sustentabile in fata administratiei. Sub nicio forma nu cred ca va fi o solicitare de 50%", a declarat, luni, presedintele Solidaritatea, Gheorghe Tiber.

In opinia sa, o solicitare mai apropiata de realitate ar fi de majorare a salariilor cu 25-30%, in doua sau trei etape. "Eu sper sa obtinem la salariu ceva care sa acopere macar o parte din cresterea de preturi, din scaderea puterii de cumparare si a inflatiei. Luam in considerare o strategie de majorare a slaariilor in doi-trei pasi, care sa insemne cel putin 25-30% pe tot anul 2009. Aceasta cerere ar fi sustentabila pentru combinat si ar atenua valurile succesive de mariri de preturi", a completat Tiber.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.