Fostul ministru al economiei, Codrut Seres, s-a prezentat, luni, la DIICOT, unde a dat o declaratie in dosarul Hidroelectrica, in care este acuzat de favorizarea subminarii economiei nationale, pe motiv ca nu a schimbat conducerea societatii

Seres s-a declarat din nou nevinovat

Procurorii DIICOT i-au prezentat, pe 30 septembrie, lui Codrut Seres invinuirile in dosarul "Hidroelectrica".
"Rezolutia este identica punct cu punct, ca si cum intr-un an de zile nu s-ar fi intamplat nimic. Ceea ce este amuzant, este ca, dupa afirmatiile procurorilor, starea de pericol din sistemul energetic national persista. Or, intr-un an de zile, ati constatat cu totii ca sistemul energetic national nu este in niciun fel de pericol", a declarat in septembrie, la iesirea din Parchetul General, Seres.

Fostul ministru al Economiei sustine ca nu a pus in pericol sistemul energetic national.
Seres a mai precizat ca dosarul privatizarilor strategice este, in continuare, blocat la Senat.
In dosarul "Hidroelectrica", Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism efectueaza cercetari privind savarsirea infractiunilor de subminare a economiei nationale si sprijinire a unei asociatii infractionale, de catre Seres, in cauza fiind dispusa inceperea urmaririi penale fata de mai multe persoane cu rol decizional in cadrul SC Hidroelectrica SA.

Codrut Seres, fost ministru al economiei, a fost pus sub invinuie la 20 decembrie 2006, sub acuzatia de tradare prin divulgare de informatii secrete si de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational, adica a retelei de spionaj organizate de Stamen Stantchev. El a fost audiat pentru prima data in 26 ianuarie 2007.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.