Titeiul s-a scumpit cu peste 2 dolari, pana la 74 dolari/baril, in contextul in care traderii se asteapta ca Organizatia Tarilor Exportatoare de Petrol (OPEC) sa reduca productia saptamana aceasta, pentru a sprijini pretul petrolului, ce a scazut cu mai mult de 50% in numai trei luni, arata NewsIn

Pe piata Nymex din New York, pretul petrolului a crescut cu 2,15 dolari, la 74 dolari/baril, dupa o alta crestere de vineri, cu 2 dolari, pana la 71,85 dolari/baril. Titeiul tranzactionat pe piata londoneza s-a scumpit cu 1,59 dolari, la 71,19 dolari/baril.

Totusi, traderii arata ca o posibila reducere a productiei, luata in cadrul intrunirii OPEC din 24 octombrie, nu ar indeparta ingrijorarile din piata legate de scaderea cererii de petrol, din Statele Unite pana in China, ceea ce ar limita cresterea pretului petrolului.

Pretul petrolului a atins cel mai mare nivel, de 147 dolari/baril, la mijlocul lunii iulie si a scazut saptamana trecuta pana la cel mai mic nivel al ultimelor 16 luni, de 68,57 dolari/baril, din cauza temerilor ca o recesiune pe piata americana va duce la o cerere si mai mica de titei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.