ProLogis, proprietar, manager si dezvoltator de spatii de depozitare si distributie, a inchiriat mai multe spatii de pe acoperisurile depozitelor sale din SUA companiei de utilitati electrice Portland General Electric (PGE) pentru instalarea de panouri solare, a anuntat compania.
ProLogis se indreapta spre energia verde ProLogis va inchiria spatiile de pe acoperis firmei Portland General Electric, companie de utilitati electrice care deserveste aproximativ 813.000 de clienti rezidentiali, comerciali si industriali din Oregon, in vederea construirii mai multor sisteme fotovoltaice in Portland, cu o capacitate totala de 1,1 megawati (MW).

"Compania ProLogis este dedicata procesului de implementare a unui numar suficient de sisteme de energie regenerabila pentru a obtine o capacitate combinata de generare de peste 25 de milioane de kilowati ora (kWh) pe an pana in 2010, iar acest proiect cu PGE ne va ajuta cu siguranta sa atingem acest obiectiv", a declarat Jack Rizzo, Managing Director of Global Construction in cadrul ProLogis.

Sistemele de panouri solare vor fi instalate pe acoperisurile a trei centre de distributie ale ProLogis din zona Portland. Cel mai mare dintre acestea va avea o capacitate de 534 kilowati (kW) si va fi instalat pe acoperisul unui centru de distributie cu suprafata de aproximativ 23.000 mp din cadrul ProLogis Park PDX din partea de nord-est a orasului Portland. Restul de 574 kW va fi instalat pe acoperisul altor doua centre de distributie din cadrul ProLogis Park PDX Corporate Center East, aflat in apropiere. Termenul de finalizare a constructiei este preconizat pentru decembrie 2008.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.