Asociatiile de locatari si cei care locuiesc la casa ar putea accesa, chiar din 2008, o finantare nerambursabila de 90% din suma necesara instalarii de panouri solare pentru incalzire, dupa aprobarea reglementarilor necesare, a spus seful Administratiei Fondului de Mediu (AFM), Mihai Toti.
Astfel, cetatenii vor putea sa-si completeze sau sa-si inlocuiasca sistemele clasice de incalzire cu panouri fotovoltaice, daca vor face dovada ca au posibilitatea sa contribuie cu 10% din suma totala pentru realizarea investitiei si daca vor face o cerere in acest sens, anunta NewsIn.

"Programul va fi asemanator celui de inlocuire a parcului auto (Rabla), in sesul ca vor fi mai multe firme care vor putea depune oferte, noi le vom valida pe cele care indeplinesc criteriile legale si le vom face cunoscute. Ulterior, cetateanul sau asociatia de locatari va trebui sa-si exprime dorinta de a-si monta panouri solare sau pompe de caldura si va trebui sa arate ca dispune de cei 10% necesari", a mai spus Toti.

Banii pentru realizarea de proiecte de incalzire din resurse alternative (panouri solare, instalatii eoliene, surse geotermale) ar putea fi alocati in noiembrie sau decembrie, dupa finalizarea Ghidului de finantare si parcurgerea ultimelor aprobari.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.