Potrivit organizatiei Superbrands, un “Business Superbrand” ofera beneficii emotionale si tangibile semnificative fata de competitorii sai, beneficii pe care clientii acestora le recunosc, le apreciaza si in care au incredere sa investeasca.

Clasamentul final, realizat dupa criteriile Reputatie si prestigiu, Calitate, Incredere si Diferentiere pe piata, este condus de Orange. Vodafone ocupa pozitia secunda, urmat de Coca-Cola, Petrom si Nokia. Microsoft, Rompetrol, ING Bank, P&G si BRD intregesc clasamentul.

Metodologia programului a presupus realizarea unei liste preliminare de 928 de branduri, structurata pe 34 de categorii de activitate, incluzand atat companii romanesti cat si internationale. Cei 21 de membri ai Consiliului Business Superbrands 2008, experti in management, marketing si comunicare, au evaluat brandurile dupa cele patru criterii enumerate mai sus. La finalul procesului de evaluare, 30% dintre acestea au devenit eligibile pentru statutul de Business Superbrand in Romania.