Banca centrala a intervenit astazi, la ora 13:03, direct in piata valutara, vanzand valuta in piata, miscare care a avut ca efect imediat aprecierea semnificativa a leului cu peste cinci bani, pana sub 3,77 lei/euro, dealerii vazand un semnal ca BNR este gata sa intervina oricand este cazul.
"A intrat pe la 3,82-3,83 lei/euro, dar nu cred ca a vandut sume foarte mari". Au fost miscari ample pe monedele din zona", a spus, pentru NewsIn, dealerul sef al Bancii Transilvania, Ioan Birle. Mai multe despre interventia Bancii Centrale, cititi aici.

Moneda nationala s-a apreciat cu aproape 6 bani pana la 3,7690 lei/euro, conform cursului de referinta afisat de BNR, dupa ce banca centrala a intervenit pentru prima data in mod direct ca sa sustina leul, in conditiile in care dealerii au suspectat zilele trecute BNR de interventii indirecte. Joi, Banca Nationala a Romaniei (BNR) afisase un curs de referinta de 3,8249 lei/euro.

Leul a avut o evolutie oscilanta, dominata de sentimentul de incertitudine de pe piata valutara, unde a castigat pana la 16 bani fata de nivelul din deschidere. Leul s-a depreciat puternic in deschiderea sedintei, pana la 3,9350 lei/euro, dupa care a castigat peste 16 bani, ajungand la 3,7700 lei/euro. Ulterior, moneda nationala a intrat pe o usoara tendinta de depreciere, pana la aproape 3,80 lei/euro, iar la ora 14:00 bancile cumparau un euro cu 3,80 lei si il vindeau cu 3,8050 lei.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.