O casa de lemn, fara finisaje, costa intre 95 si 200 de euro/mp.O casa din caramida costa intre 91.000 si 149.000 de euro, in functie de suprafata, iar o structura metalica se ridica la 100 euro/mp.1200 de firme din tara si strainatate prezinta in aceste zile la Romexpo diverse solutii de constructie

Daca doriti sa va construiti o casa sau sa va reamenajati actuala locuinta trebuie sa treceti pe la Romexpo unde, pana la sfarsitul saptamanii, se desfasoara Construct Expo 2005. Cele 1200 de firme care isi expun ofertele, reunite cu ocazia celei de-a 12-a editii a Construct Expo, va pot scuti de multa alergatura, in cautarea celei mai bune solutii pentru punerea in practica a planurilor dumneavoastra. Potrivit Romexpo, 22 de tari (in afara de Romania) sunt reprezentate, prin mai mult de 300 de firme la Construct Expo.

Practic, pe o suprafata de 62.000 mp (din care 44.500 mp in interior si 17.500 mp in exterior) se poate gasi orice, de la piulite si surubelnite si pana la solutii complete pentru constructia de imobile. Spre exemplu, constructorii ofera, in functie de sumele pe care clientii sunt dispusi sa le cheltuie, case cu structuri de lemn, metal sau zidarie. Societatea Arpicom din Harghita propune, cu ocazia expozitiei, constructii din lemn ale caror preturi variaza intre 95 si 195 de euro/mp. Tot la categoria constructii din lemn, Selena SRL (tot din Harghita) ofera solutii pentru case din grinzi, case prefabricate din panou sau case din lemn rotund, pentru aproximativ 200 de euro/mp, fara finisaje.

In acelasi timp, Best Products Grup, din Bucuresti, prezinta la Romexpo case tipizate, construite din lemn, folosind o tehnologie americana. Un astfel de imobil finisat poate ajunge la circa 800 de milioane de lei (putin peste 20.000 de euro) daca are o suprafata de 52 mp, sau la 1,5 miliarde de lei (circa 41.000 de euro) pentru 115 mp. Pe de alta parte la Casa din Vis, o casa cu structura din zidarie portanta din caramida porotherm, cu fundatii din ciment, costa inre 91.000 si 149.000 de euro in functie de suprafata. Garajul este optional si implica un cost suplimentar de 6600 de euro.

Societatea Eurotabros Com SRL, prezinta, tot cu ocazia Construct Expo, solutii pentru contructii cu structuri metalice, intr-un pret de 100 de euro (plus TVA) fiind inclusa structura metalica, manopera si panourile. Tot la Romexpo sunt prezentate in aceasta perioada oferte pentru mansarde, instalatii electrice si corpuri de iluminat, finisaje si decoratiuni interioare, tamplarie, feronerie si vitraje. Exista chiar si oferte pentru piscine vandute in rate.Solutiile pentru structuri si protectia constructiilor, drumuri, poduri si aeroporturi, cai ferate si materiale de cale, ocupa de asemenea, un segment important in cadrul Construct Expo. Oferta este, in plus, completata cu utilaje, scule, dispozitive si verificatoare pentru constructii.

Bani de imprumut

O premiera la Construct Expo 2005 o reprezinta organizarea, de catre Romexpo si Zero Cash, a Salonului financiar Expo Invest Imobiliar, salon specializat de investitii imobiliare, dedicat birourilor de arhitectura si proiectare, marilor agentii imobiliare, bancilor si altor institutii financiare si de credit, firmelor de asigurari si de leasing imobiliar. La Expo Invest Imobiliar participa BCR, Alpha Bank, Banc Post, Banca Romaneasca, Banca Tiriac, Banca Transilvania, CEC, Egnatia Bank, Raiffeisen Banca pentru Locuinte, Banca Daewoo si Romexterra.

De asemenea, este prezenta, in calitate de partener, si societatea MTS Leasing. Pentru ca oferta de finantare sa fie completata de cea a pietii pe segmentul rezidential, la Expo Invest Imobiliar au standuri si agentiile imobiliare. In acest context, cu ocazia deschiderii salonului, publicatia electronica Ghiseul Bancar a lansat Ghidul creditelor pentru locuinta, care este distribuit gratuit vizitatorilor. "Ghidul creditelor pentru locuinta cuprinde, in cele 64 de pagini color, informatii utile despre cum sa alegem cea mai buna solutie de finantare pentru cumpararea, constructia sau modernizarea unei locuinte.

Ce credit alegem?

Credit ipotecar sau imobiliar, in lei sau valuta, cu dobanda fixa sau variabila, rambursarea creditului in rate egale sau descrescatoare? - acestea sunt doar cateva dintre intrebarile la care incearca sa ofere raspunsuri acest ghid", a aratat Cornel Dinu, project manager Ghiseul Bancar. Noua publicatie prezinta, in plus, avantajele si dezavantajele fiecarui credit bancar si ale altor tipuri de finantare (de exemplu leasing), precum si calcule comparative privind valoarea maxima a unui credit ipotecar si imobiliar ce poate fi obtinuta de la fiecare banca, in functie de un venit net standard.

Ghiseul Bancar (www.ghiseulbancar.ro) este un site destinat informarii publicului larg cu privire la noutatile din domeniul financiar-bancar. Disponibil din 15 mai, portalul vine in sprijinul bancilor romanesti si a clientilor lor, furnizand informatii, noutati, opinii si analize despre sistemul bancar.

Construct Expo 2005 poate fi vizitata in fiecare zi intre 10:00 si 18:00, pana duminica. Accesul este permis pe baza biletului de intrare in valoare de 70.000 de lei, sau a unei invitatii de specialist, conducerea Romexpo expediind 75.000 de astfel de invitatii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.