Felul in care lumea incearca sa isi rezolve problemele economice trebuie regandit in contextul actualei crize mondiale, spune presedintele Bancii Mondiale, Robert Zoellick, intr-un comunicat remis de institutie.

Zoellick a sugerat, inclusiv, ca ar fi nevoie de o transformare a grupului informal G7, al celor mai industrializate sapte tari ale lumii, intr-un grup de accelerare, care sa sustina economiile in crestere.

Referitor la alegerile din Statele Unite, Zoellick a spus ca noul presedinte va trebui sa depaseasca "lupta cu focul pe care o presupune stabilizarea financiara", ca sa abordeze "consecintele economice" ale acesteia.

Oricine va castiga alegerile pentru Casa Alba ar trebui sa conlucreze cu ceilalti pentru modernizarea sistemului multilateral, deoarece este nevoie de mai multa responsabilitate pentru ca economia mondiala actuala sa fie sanatoasa si sa functioneze eficient.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.