Guvernul discuta infiintarea Companiei Nationale de Energie. Miza este preluarea controlului companiei Hidroelectrica.

In ultimele 54 de zile de functionare, Cabinetul Tariceanu vrea sa transeze chestiunea controversata a infiintarii Companiei Nationale de Energie, cel mai probabil printr-o ordonanta de urgenta pe care o va discuta miercuri. Presedintele AVAS, Teodor Atanasiu, ne-a declarat ca exista avize de la toate ministerele implicate in procesul legislativ, mai ramanand de rezolvat doar tipul actului normativ prin care va fi promovat.

"Avem vizele de la toate ministerele implicate. Este o propunere de act normativ care va fi hotarare de guvern sau ordonanta de urgenta. Ministerul Justitiei va decide acest lucru. Eu am spus ca este suficienta o hotarare, dar premierul Tariceanu a afirmat ca poate e mai bine cu ordonanta de urgenta, pentru a avea o putere de lege mai mare", a explicat seful AVAS. Analistii sustin ca infiintarea colosului energetic este controversata, ca trebuia discutata in Parlament, iar Guvernul nu poate lua o decizie in regim de urgenta, pe care s-o aplice noul cabinet.

"Este o noua aventura a Guvernului, care lasa la finalul guvernarii o decizie atat de controversata, pentru care nu-si asuma implementarea.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.