Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu ii indeamna pe romani sa fie prudenti, pragmatici si sa isi tina economiile in lei, in conditiile in care scaderea puternica a economisirii pe plan global in tari precum Statele Unite reprezinta una dintre cauzele crizei financiare internationale, arata NewsIn.

"Nu veti vedea vreodata un guvernator al bancii centrale care sa va sfatuiasca sa economisiti in altceva decat in moneda nationala", a declarat Isarescu, intrebat in ce ar trebui sa economiseasca populatia, in conditiile in care scaderea economisirii reprezinta pe plan mondial una din cauzele crizei.

"Schimbarea esentiala a pozitiei Statelor Unite din creditor in debitor, avand in vedere ca nu stiu daca rata economisirii ajunge la 2% din PIB, constituie un motiv obiectiv sa ne gandim nu va mai fi cum a fost", a adaugat Isarescu.

Guvernatorul BNR a vorbit despre felul in care SUA au trecut la pozitia de debitor si despre pericolele pe care le presupune abordarea "one home, one loan" (o casa, un imprumut).

"Mai devreme sau mai tarziu, cand o tara nu mai economiseste, capacitatea de a influenta economia mondiala scade", a precizat guvernatorul BNR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.