Ministerul Transporturilor intentioneaza sa contracteze un credit pentru plata datoriilor catre firma Bechtel si pentru continuarea lucrarilor la autostrada Brasov-Bors, a declarat ieri ministrul delegat pentru Lucrari Publice, Laszlo Borbely. Imprumutul se ridica la 100 de milioane de euro si va fi garantat de Eximbank SUA. Datoriile acumulate pina in prezent de stat, fata de compania americana Bechtel in contul lucrarilor efectuate la autostrada, se ridica la 72 de milioane de euro.

"Am vorbit despre acest credit cu premierul Tariceanu si cu ministrul Finantelor, Ionut Popescu, si mi-au spus ca aceasta problema se va rezolva in aceasta saptamina", a spus Borbely, care a mai precizat ca bugetul alocat acestui proiect in anul 2005 va fi diminuat cu 100 de milioane de dolari. Declaratia lui Borbely survine dupa ce, duminica trecuta, premierul spusese ca intelegerea prin care compania americana a primit acest proiect va fi anulata.

Borbely a mai spus ieri ca proiectul va continua "cu siguranta" si a precizat ca "in contract sint citeva puncte care pot fi discutate, dar nu de fond, iar Bechtel este de acord sa discutam". Oficialul a mai adaugat ca firma americana ar putea cere daune de doua milioane de dolari pentru lucrarile efectuate, dar neachitate.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.