Rata somajului, calculata pentru persoanele cu varsta intre 15 si 74 de ani care nu au loc de munca, dar sunt disponibile sa lucreze si au cautat un loc de munca in ultima luna, a fost de 5,6% in trimestrul II din 2008, cei mai multi someri fiind in randul tinerilor, a anuntat, astazi, Statistica.

Datele transmise, astazi, de Institutul National de Statistica (INS) arata ca rata somajului conform criteriilor Biroului International al Muncii (BIM) a fost in trimestrul al doilea mult sub nivelul de 6,3% inregistrat in primele trei luni ale anului. O temperare substantiala, de 0,9 puncte procentuale, a fost raportata si comparativ cu trimestrul similar din 2007.

Pe sexe, ecartul dintre cele doua rate ale somajului BIM a fost de 1,9 puncte procentuale (6,5% pentru barbati si 4,6% pentru femei), in timp ce pe medii rezidentiale, diferenta a fost de 2,7 puncte procentuale (6,9% pentru mediul urban fata de 4,2% pentru mediul rural).

Rata somajului BIM avea cel mai ridicat nivel, de 17,4%, in randul tinerilor, cu varste intre 15 si 24 de ani.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.