In ziua in care senatorii americani au adoptat un plan istoric de sustinere a sectorului bancar, Bursa de Valori de la Bucuresti (BVB) a inregistrat cresteri, evolutia fiind corelata si cu aprecierea indicilor europeni, insa cursul valutar a trecut de 3,8 lei pentru un euro, un avans de 2% intr-o singura zi.

Bursa de Valori de la Bucuresti a inregistrat o noua zi de cresteri pe fondul vestilor venite din Statele Unite, evolutia fiind corelata cu apreciere indicilor europeni. Sectorul societatilor de investitii financiare, urmarite de indicele BET-FI, a reusit sa se obtina o crestere mai importanta fata de restul indicilor datorita anuntului cu o zi inainte a unei posibile rascumparari a actiunilor SIF5. “Bursa de la Bucuresti a evoluat in acelasi sens ca si contextul international, exceptia facand SIF-urile care s-au apreciat de pe urma anuntului facut de conducerea SIF5 legat de o posibila rascumparare a actiunilor”, a declarat, pentru Wall Street, Cristian Negoita, Asset Manager la Confident Invest. Detalii despre evolutia BVB gasiti aici.

Leul a inchis sedinta de joi pe depreciere, peste 3,82 lei/euro, in ton cu evolutia monedelor tarilor din regiune, pe o piata cu volume de tranzactionare reduse, pe fondul aversiunii la risc a investitorilor fata de pietele emergente. "Leul s-a depreciat pe o piata cu volume scazute, in absenta unor vanzatori de calibru, corelata cu evolutia de pe pietele emergente. Motivul pierderilor in regiune a fost scaderea apetitului pentru risc a investitorilor", a declarat dealerul Bancii Comerciale Romane (BCR) Narcis Noaghea, citat de NewsIn.

Un plan istoric pentru sistemul financiar american

Senatorii americani, inclusiv candidatii la Casa Alba Barack Obama si John McCain, au adoptat un plan istoric de sustinere a sectorului bancar, ce va costa statul 700 de miliarde de dolari, insa Trezoreria spune ca e singura modalitate de stabilizare a unui sistem financiar aflat in deruta.

Senatul a aprobat cu 74 de voturi pentru si 25 impotriva acest proiect intitulat "Legea pentru stabilizarea economica de urgenta din 2008" care acorda, cu cinci saptamani inainte de alegerile prezidentiale, putere de decizie si mijloace fara precedent secretarului Trezoreriei, Henry Paulson, pentru a veni in ajutorul sectorului bancar.

Mai multe detalii despre planul de sustinere a sectorului bancar aprobat de americani gasiti aici.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.