Majorarea salariilor functionarilor publici ar atrage inflamarea deficitului bugetar pana la 7% din PIB in 2009, ceea ce inseamna incalcarea, de catre Romania, a prevederilor Tratatului de la Maastricht si punerea in discutie a statului de membru UE, a declarat ministrul economiei si finantelor.

"Daca se aproba majorarea salariilor bugetarilor cu 50%, iar Romania ajunge la un deficit de 7% in 2009, se incalca tratul de aderare la UE, Tratatul de la Maastricht, programul de convergenta si se pune in discutie statutul Romaniei de membru al UE", a mai declarat, joi, Varujan Vosganian.

Un nivel de 7% al deficitului bugetar este de peste doua ori mai mare ca plafonul de 3% impus de UE, ca o conditie pentru aderarea la zona euro.

"Majorarea salariilor bugetarilor ar duce la o crestere a fondului de salarii cu 6 miliarde euro, iar acesta decizie ar insemna fie eliminarea investitiilor programate din bugetul de stat, fie un deficit de 7% (din PIB) in 2009", a adaugat Vosganian.


Despre autor:

Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.