Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) cere Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) si Bancii Nationale a Romaniei (BNR) majorarea plafonului de garantare a depozitelor bancare pentru populatie si companii peste nivelul actual de 20.000 euro, a anuntat asociatia.

Asociatia cere celor doua institutii sa examineze si sa adopte o pozitie publica fata de posibilitatea majorarii plafonului.

"AOAR urmareste cu maxima atentie evolutiile ce au loc pe pietele bursiere si financiare, la nivel international, si influentele ce se manifesta asupra sistemului bancar din Romania. Masuri similare au fost adoptate recent in Irlanda, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii", se arata in comunicatul asociatiei.

Pe de alta parte, oamenii de afaceri spun ca sistemul bancar romanesc se afla intr-o situatie favorabila, luand in considerare dezvoltarea creditarii pe fondul atragerii de depozite de la companii si populatie.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.