Franta a propus un plan european de 300 miliarde euro pentru salvarea bancilor, a declarat, miercuri, o sursa europeana citata de AFP sub acoperirea anonimatului, dar Parisul a dezmintit oficial aceasta informatie, la care reactionase si Germania anuntand ca se impotriveste.

Propunerea ar urma sa fie facuta sambata, cu ocazia unei reuniuni exceptionale convocate de presedintele francez, Nicolas Sarkozy, cu reprezentanti ai celor patru tari europene membre ale grupului informal G7 (al celor mai industrializate sapte tari ale lumii) - Franta, Germania, Italia si Marea Britanie, scrie NewsIn.

La reuniune vor participa si presedintele Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, presedintele Eurogrupului, Jean-Claude Juncker si presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), Jean-Claude Trichet, potrivit sursei citate.

Purtatorul de cuvant al ministerului german de finante, pe de alta parte, a respins ferm propunerea. "Germania nu crede nimic bun despre un astfel de plan", a declarat, pentru AFP, oficialul german.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.