• Azomures – profit dupa doi ani de pierderi

Combinatul chimic Azomures a profitat din plin de cresterea preturilor marfurilor pe plan international, marcand o crestere considerabila a cifrei de afaceri si un profit record dupa aproximativ doi ani de pierderi. De la o pierdere de 6,13 milioane de lei (1,65 mil. euro) in primul semestrul din 2007, compania a obtinut un profit de 132,23 milioane de lei (35,7 mil. euro) in prima jumatate a anului curent, in conditiile in care, in aceeasi perioada, veniturile totale au crescut cu peste 73%, se arata in raportul saptamanal al Intercapital, Puls Capital. Mai multe detalii despre evolutia actiunilor Azomures gasiti aici.

  • La SOCP, schimbarea actionariatului a ridicat rata de crestere a profitului

Compania portuara din Constanta, Socep a inregistrat in prima jumatate a anului un profit de 5,44 milioane de lei (1,46 mil. euro) o data cu schimbarea actionariatului in 2008, dupa ce in S1 2007 obtinuse un profit de doar 0,16 milioane de lei. Veniturile totale au fost de 31,55 milioane lei, in crestere cu 64% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Compania este in prezent tranzactionata pe bursa la multipli de evaluare atractivi, valoarea P/E fiind de 14,51. Mai multe detalii despre evolutia actiunilor Socep gasiti aici.

  • Actiunile EBS sunt pe cresteri raportat la moneda nationala

Chiar daca raportat la euro titlurile bancii austriece Erste au inregistrat scaderi, de la inceputul anului in lei acestea au crescut usor cu 0,85%, in principal datorita deprecierii leului in raport cu moneda unica europeana. Si celelalte companii listate la BVB au obtinut in medie o dinamica a afacerilor buna, insa EBS nu s-a abatut cu mult de la estimarile initiale. Mai multe detalii gasiti aici.