Fundatia Freedom House Romania si JTI Romania vor prezenta joi, 2 octombrie, in cadrul unei ceremonii festive, castigatorii Burselor Europene JTI 2008, editia a II-a, 2008, iar evenimentul va avea loc la Centrul InfoEuropa, incepand cu ora 18.30.
Opt jurnalisti, finalisti ai selectiei care a constat intr-un interviu si un training introductiv de trei zile, vor pleca in noiembrie la Bruxelles, pentru o saptamana de intalniri cu oficiali ai Uniunii Europene si reprezentanti ai unora dintre cele mai importante institutii media din Europa.

Trei dintre cei opt jurnalisti, care vor participa la vizita de studii, vor beneficia de cate o bursa de trei saptamani la institutii media de top, precum BBC, European Voice si Radio France International, informeaza organizatorii.

Bursele JTI pentru Jurnalisti este un program anual lansat in 2000, conceput si dezvoltat de Freedom House Romania, si JTI Romania pentru a sustine dezvoltarea presei romanesti, promovand standarde jurnalistice inalte.

Beneficiarii acestui program au fost vocile tinere si independente din presa romaneasca, care au beneficiat de o introducere de o saptamana in sistemul media american, urmata de burse de trei saptamani in birouri editoriale americane. Pana acum, 36 de ziaristi au beneficiat de Bursele JTI pentru Jurnalisti.

Pentru a raspunde necesitatilor generate de recenta aderare a Romaniei la UE, Freedom House Romania si JTI au propus in 2007 o noua versiune a programului - Bursele Europene JTI, si o noua destinatie pentru castigatori: Bruxelles.

Motivele care au stat la baza reorientarii programului au fost multiple, incepand cu schimbarile de dupa aderare si pana la faptul ca, datorita specificitatii, Uniunea Europeana nu reuseste sa devina un subiect accesibil si de interes in presa romaneasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.