O corelare a BVB cu pietele internationale, un leu mai slab, o decelerare a activitatii economice romanesti si a creditarii in paralel cu recesiunea din SUA si UE vor fi, in opinia specialistilor consultati de Wall-Street, efecte ale celui mai inalt punct de fierbere atins de criza financiara internationala.

"Scaderile BVB au fost suferite pe fondul pierderilor cu care au debutat pietele internationale. Pe parcursul zilei, acestea si-au mai revenit si BVB a mai recuperate din pierderi", a explicat Gabriel Necula, director de operatiuni la Prime Transaction.

Indicele BET a scazut ieri cu 3,88%, pana la 4.258,04 puncte, in timp ce indicele BET-C, a coborat cu 2,74%, pana la 3.235,74 puncte. Indicele BET-FI a pierdut 5,56%, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a coborat cu 3,88% Indicele BET-XT a pierdut 4,41%, iar indicele BET-NG a coborat cu 3,93.

"Este greu sa ne mai imaginam scaderi accentuate in continuare, dar nu imposibil. E o corelare foarte puternica, s-a demonstrat din nou acest lucru pe parcursul sedintei de ieri. Este de remarcat ca in astfel de momente de scaderi importante se vad niste bani in piata, cumparatori. Cand piata intra pe un trend lateral, acestia nu mai sunt prezenti", a mai spus Necula.