Romania isi poate indeplini obiectivul de a adopta euro in 2014 doar daca cresterea salariilor din sectorul public nu va mai depasi 10%, iar reformele structurale vor fi accelerate, a spus luni seful departamentului de macroeconomie al MEF, Dorin Mantescu.
De altfel, oficialul Ministerului Economiei si Finantelor (MEF) considera cresterile salariale principalul factor care ameninta stabilitatea economica pe termen lung a Romaniei, in contextul in care avansul rapid al consumului pune in continuare presiune pe inflatie si deficitul de cont curent.

"Tintele macroeconomice pe termen mediu si lung necesare pentru indeplinirea obiectivului de intrare in zona euro pot fi indeplinite doar daca temperam ritmul anual de crestere a salariilor la un nivel cu o singura cifra, incepand de anul viitor", a spus Mantescu, pentru Reuters.


Despre autor:

Wall-Street

Citeste articolul integral in Wall-Street

Sursa: Wall-Street


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.