• GreenHeart de la Sony Ericsson

Compania a anuntat recent demararea a doua initiative: garantia fata de mediu si telefoanele GreenHeart™. Lansarea garantiei ecologice presupune ca telefoanele Sony Ericsson care vor fi depuse in centre speciale de colectare vor fi reciclate intr-un mod sigur din punct de vedere ecologic. In acest moment, demersul se desfasoara in India, Taiwan, China, Thailanda, Singapore, SUA si Mexic, unde au fost create mai bine de 500 de centre de colectare a telefoanelor mobile. Mai multe detalii despre telefon gasiti aici.

  • Remade de la Nokia

Totusi, Sony nu este prima companie care anunta lansarea unei game de telefoane mobile reciclabile. Cei de la Nokia au facut asta inca din februarie, dupa ce ecologistii de la GreenPeace le-au reprosat faptul ca nu initiaza proiecte "green" in activitatea lor. Mai multe detalii despre telefon gasiti aici.

  • E 200 ECO de la Samsung

Samsung E 200 ECO se numeste ecologic pentru are carcasa realizata din bio-plastic, material care contine fibre extrase din plante. Telefonul este disponibil pe piata de la inceputul acestei luni, iar Samsung ne-a asigurat ca va extinde folosirea bio-materialelor pentru a reduce producerea de dioxid de carbon in procesul de constructie. Mai multe detalii despre telefon gasiti aici.